ezy bloggar högt och lågt om den senaste tekniken, onlineförsäljning, resebranchen, senaste trenderna inom internetvärlden. Och en hel del annat.

Test av hyrbilsbokning på nätet

april 02, 2012

Apica, ett svenskt IT-företag specialiserat på prestanda och testning har nyligen slutfört en analys av hyrbilsföretag på nätet. I analysen testade man bland annat svarstider - där variationen var stor. Bäst ut var OKQ8 med svarstider strax under 2 sekunder jämfört med Hertz med svarstider på närmare 6 sekunder.

I testet har man utgått från en toleransnivå på 3 sekunder vilket anses vara det längsta en besökare ska behöva vänta. Att svarstiderna är viktiga är det inget snack om. Studier från Amazon visade att försäljningen minskade med 1% för varje 0,1 sekunds ökning av svarstiderna. Men svarstiderna på sidan påverkar inte bara besökaren utan även sidans ranking i Googles sökresultat. Denna aspekt är i många fall precis lika viktig som besökarens upplevelse.

Testet är endast gjort på själva laddningstiden av sajten och därmed inte på svarstiden för en faktiskt prissökning. Denna typ av analys hade varit ännu mera intressant att se då den här typ av sökning ofta tar upp mot 10-15 sekunder att utföra.

Vid ett simpelt test av OKQ8 och Hertz.s respektive bokningssidor visar ett mera jämnt resultat där Hertz faktiskt slår OKQ8 med ett par tiondelar.

Vid test av ezy.s egen hyrbilsmotor, ezyCars som bland annat används av Swanson's, visar resultattider på prissökningen på strax över 2 sekunder - vilket för tillfället är snabbare än både Hertz och OKQ8.

1 kommentar:

Unknown sa...

Woah, den hästen ser så snygg ut !! Jag var också i Bilesholm nyligen, men jag hade ingen aning om att de har en sådan skönhet där!)) Och ledsen för ditt platta däck, för jag har en Volvo också och det är ingen hemlighet att det är svårt att hitta rätt reservdäck i detta platser. Glad att jag hittade den här webbplatsen för att få alla reservdelar jag behöver med bästa kvalitet https://www.bildelarexpert.se/ och deras leverans är som super snabb! :D Du borde komma ihåg om något skulle bli fel med din enastående Meekattbil härpå)

Skicka en kommentar