ezy bloggar högt och lågt om den senaste tekniken, onlineförsäljning, resebranchen, senaste trenderna inom internetvärlden. Och en hel del annat.

Svenskar föredrar att betala med faktura

december 22, 2011

I en ny studie utförd av TNS SIFO, baserad på telefonintervjuer i de nordiska länderna, har man analyserat köpbeteendet inom e-handel.

28% av svenskarna handlar varje månad på nätet och den största ålderskategorin är 15-29 år. 40% av de som handlar väljer att betala sitt köp i efterhand med faktura. Denna andel är betydligt högre än hos våra grannar i Norden.

ezy har idag utvecklat betalningslösningar mot ett 30-tal olika betalningsleverantörer. Framförallt utomlands ser vi att antalet betalningssätt på nätet är helt annorlunda än i Sverige där det oftast endast erbjuds betalning med kort, banköverföring eller via faktura. Utomlands kan man ofta betala kontant via en förmedling (tex 7-eleven eller Western Union som finns på de flesta Pressbyrån i Sverige) eller med sitt klubbkort kopplat till din matvaruaffär, klädbutik m.m.

ezy har idag en komplett lösning mot de största betalningsleverantörerna i Sverige såsom; PayEx, Dibs, Svea Finans, Klarna, Gothia Finans, Collector, Auriga m.fl. För flera av dessa kan vi även erbjuda moduler för integration i olika open source plattformar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar