ezy bloggar högt och lågt om den senaste tekniken, onlineförsäljning, resebranchen, senaste trenderna inom internetvärlden. Och en hel del annat.

Mobil-appar är framtiden för reseindustrin

december 05, 2011


Vid senaste World Travel Market i London gjordes en undersökning bland 1 000 besökare och utställare på mässan. Bland de frågor som ställdes var IT och särskilt mobil teknik ett tema. Bara 11% av de svarande hade i dagsläget mobila IT-applikationer men 38% angav att deras företag avsåg att ta fram sådana mobilappar, två tredjedelar av dessa var inriktade på kommersiella appar. En av fem såg apparna som en central del i sin framtidsstrategi.

Av alla svarande som såg en framtid med mobilappar var det 39% som ville erbjuda appar med realtids-information om resmål. Många, 37%, planerade appar för att hålla kontakt med kunder efter deras köp, eller när de återvänt hem efter sin resa, för uppföljande kontakt och marknadsföring. Samtidigt hade en tredjedel av de svarande inte alls tänkt igenom hur mobilappar skulle kunna förbättra deras framtida affärer.

Kommentar: Mobila webbsidor är förmodligen lika viktiga som appar, inte minst som första steget i och med att de är plattforms neutrala (inget behov att tänka iPhone/Android/Windows/Blackberry)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar