ezy bloggar högt och lågt om den senaste tekniken, onlineförsäljning, resebranchen, senaste trenderna inom internetvärlden. Och en hel del annat.

Vi är beroende av Internet!

mars 30, 2011

Det kanske inte var något revolutionerande uttalande.. En helt övervägande del av Sveriges hushåll har idag bredband. Enligt en rapport från Boston Consulting Group bidrar Internet med mer än 200 miljarder SEK till den svenska ekonomin, den beräknas dessutom fortsätta växa betydligt fortare än ekonomin i sin helhet.

Konsumtion står för den största delen, varav bl a resor är en stor del. Men dessutom finns en stor påverkan i hur konsumenter söker bl a varor och tjänster, som sedan köps fysiskt i butik.

Den effekten, som även ibland kallas "the billboard effekt", ska bl a eseföretag inte underskatta enligt ezy's erfarenhet, speciellt avser det dyrare och mer komplicerade produkter och tjänster, t ex kryssningar, medan t ex rena flygbokningar är lätta att jämföra och boka direkt på nätet. Dvs även om dina produkter ens är möjliga att boka, så är närvaron på nätet viktig för att konsumenterna ska hitta dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar