ezy bloggar högt och lågt om den senaste tekniken, onlineförsäljning, resebranchen, senaste trenderna inom internetvärlden. Och en hel del annat.

E-handeln fortsätter öka

februari 25, 2011

Enligt en ny rapport från analysföretaget "Frost & Sullivan" förutspås E-handeln i västeuropa öka med 13% år 2011. I ren omsättning motsvarar den närmare 92 miljoner euro. De kommande åren beräknas ökningen däremot minska till runt 8% per år fram till år 2015.

Nedanstående diagram visar den beräknade ökningen mellan 2008 och 2015:


I samband med ökad E-handel kommer även marknadsföring och reklam på nätet att öka. 2010 ökade reklam på internet med ca 15% och stod för omkring 19% av den totala marknadsföringen inklusive TV, tidningar m.m. Mest av allt ökade mobil marknadsföring, som gick upp med ca 23% 2010 jämfört med året innan.

Vi kan alltså räkna med att kunskapen om marknadsföring på nätet kommer bli allt viktigare för att nå ut till konsumenterna på rätt sätt, där bannerannonsering och sponsrade länkar (AdWords, Facebook m.m.) är två viktiga faktorer. På den mobila fronten förväntas också flera nya möjligheter där innovationen lär vara stor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar