ezy bloggar högt och lågt om den senaste tekniken, onlineförsäljning, resebranchen, senaste trenderna inom internetvärlden. Och en hel del annat.

Google utökar informationen i Sitelinks

augusti 17, 2011

Under de senaste veckorna har man tidvis sett hur presentationen av "Sitelinks" har förändrats i Googles sökresultat. Sitelinks är de underlänkar som visas under ett sökresultat. Sitelinks skapas automatisk av Google baserat på vanliga sökfrågor till sajten och har tidigare visats upp som enkla länkar, max 8 stycken:


De senaste veckorna har dessa Sitelinks däremot sett annorlunda ut och igår bekräftade Google i en officiell blogpost att man förändrat utseendet på Sitelinks samt ökat det maximala antalet länkar till 12.

Istället för att bara visa upp rubriken från respektive undersida visas nu även en kortare beskrivning av sidan upp. Målet är självklart att göra det lättare för besökare att hitta det den söker. Man beskriver även att algoritmen för att avgöra vilka Sitelinks som visas upp har förändrats. Ju säkrare Google är att den aktuella sidan är den man söker - dessto fler Sitelinks kommer att visas upp.Läs nyheten hos Google >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar