ezy bloggar högt och lågt om den senaste tekniken, onlineförsäljning, resebranchen, senaste trenderna inom internetvärlden. Och en hel del annat.

Google erbjuder gratis hjälp med Adwords

april 15, 2011

Att sätta upp ett konto på Google Adwords för att köpa sponsrade länkar (köpta sökord) är relativt enkelt för de flesta. Det enda som krävs är ett Google-konto, dvs antingen en Gmail-adress alternativt din vanliga E-postadress kopplad till Google. Att sedan fylla på sitt konto med pengar och aktivera en annons kopplad till några sökord är inte heller speciellt svårt. Att däremot ta nästa steg och analysera hur kampanjen går, optimera sökord, kontrollera om budgeten är optimerad är något som kräver en hel del laborerande och vidare läsning. De allra flesta webbplatser har dessutom ett behov av att mäta konvertering på ett eller annat sätt, och att då optimera sin kampanj utefter konvertering tillhör de lite mer avancerade sakerna i Adwords. Vidare finns ofta behovet av att jämföra Adwords med andra onlinesatsningar och även koppla ihop analysen med sitt mätverktyg, tex Google Analytics.

Google har lyssnat på sina kunder och erbjuder därför gratis support och hjälp för den som fastnat eller vill komma vidare i sin Adwords-satsning. Supporten nås via telefon (engelska) eller via e-post. Telefonsupporten är tillgänglig måndag-fredag klockan 09-20 EST (eastern time). Läs mer på Google officiella blogg.

För den som söker lokal hjälp på svenska och framförallt ett "bollplank" finns ezy som alternativ med lång erfarenhet av Adwords, både från flera kunder och våra egna webbplatser. Vi kan hjälpa till med såväl små insatser som att starta ett konto till löpande strategier runt Google Adwords.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar